Supa de rosii si coriandru
PrinteazaSupa de rosii si coriandru din: rosii, castravete, ceapa, usturoi, morcov, telina, lamaie, ulei de malsine, sare, piper.
- 1 kg roşii sau conservă
- 1 castravete
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 lămâie
- seminţe de coriandru
- 10 rămurele de coriandru proaspăt
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii. Se pasează pulpa. Castravetele se taie în bucăţi mici. Se curăţă şi se taie fin cepele şi usturoiul. Se curăţă morcovul şi se taie cubuleţe. Se toacă mărunt ţelina.
Intr-o cratiţă de teflon, se încinge uleiul. Se călesc la foc mic cepele, usturoiul, morcovul, castravetele şi ţelina. Când ceapa devine transparentă, se adaugă pulpa de tomate, sarea, piperul şi seminţele de coriandru. Se adaugă 250 ml de apă caldă. Se fierbe timp de 30 minute, cu capac.
Se dă compoziţia prin maşina de tocat sau mixer, pentru a obţine o supă cremoasă. Se lasă să se răcească 2 ore. Se spală frunzele de coriandru şi se taie mărunt. Se stoarce lămâia. în momentul servirii supei reci, se adaugă sucul de lămâie şi frunzele de coriandru mărunţit.
Poftă bună!