Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

Printeaza

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mareSupă de sălăţele umplute cu scoici de mareO reteta de supa de salatele umplute cu scoici de mare din: salatele, salate verzi, maghiran, miez de paine, midii, scoici, tartufo de mare, hasma, ierburi aromatice, vin alb sec, usturoi, patrunjel, busuioc rosi, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

  • 72 sălăţele foarte mici
  • 2 salate verzi
  • 50 g maghiran proaspăt
  • 200 g miez de pâine de ţară
  • 400 g midii
  • 400 g scoici vongole
  • 400 g tartufo de mare
  • 100 g haşmă tocată
  • 1 legătură de ierburi aromatice
  • 4 dl vin alb sec
  • 3 căţei de usturoi
  • 40 g pătrunjel tocat
  • 4 mănunchiuri de busuioc roşu
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

 

Mod de preparare:

Puneţi scoicile spălate şi curăţate să se desfacă în tigăi separate cu puţin ulei, cu ustu­roi (jumătate de căţel pentru fiecare tigaie), cu legăturile de ierburi aromatice, cu vinul alb, cu pătrunjelul, cu ceapa şi cu haşma.

Scoateţi-le din valve, păstraţi-le deoparte şi strecuraţi zeama rezultată prin fierbere. Scoateţi inimile sălăţelelor, opăriţi-le în apă cu multă sare şi scurgeţi-le bine.

Tăiaţi fâşioare destul de late inima sălăţelelor şi a salatelor verzi, căliţi-le în puţin ulei cu ustu­roiul rămas. Adăugaţi jumătate din cantitatea de maghiran şi miezul de pâine fărâmiţat, stro­piţi cu jumătate de pahar din zeama în care au fiert scoicile şi lăsaţi să scadă la foc foarte mic. Tocaţi compoziţia cu un cuţit şi potriviţi de sare şi de piper.

Puneţi umplutura în mijlocul sălăţe­lelor şi închideţi-le bine. între timp, puneţi să scadă puţin zeama de la scoici, încorporaţi câteva linguri de ulei şi restul de maghiran, pe urmă bateţi bine cu telul ca să obţineţi un sos omogen.

Adăugaţi scoicile şi puneţi cratiţa pe foc, fiind atente să nu dea în clocot. Aşezaţi sălăţelele umplute încă fierbinţi (dacă nu sunt, încălziţi-le în puţină supă de peşte sau în supă de legu­me) în farfurii afiânci, adăugaţi scoicile cu sosul lor, ornaţi cg busuioc şi serviţi.

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.