Supa de scoici cu legume
PrinteazaSupa de scoici cu legume din: ceapa, morcov, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, oregano, coaja de lamaie, vin, rosii, scoici.
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 telina mica
- 1 catel de usturoi tocat
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- 1/2 lingurita oregano maruntit
- 1 lingurita coaja razuita de la o lamaie
- 1/8 l vin
- 200 g rosii curatate de pielita
- 750 g scoici proaspete (midii)
Mod de preparare:
Legumele se taie în bucăţi potrivita şi se prăjesc împreună cu căţelul de usturoi 5-10 minute în ulei fierbinte. Se adaugă condimentele şi coaja db lămâie răzuită, se stinge cu vin alb, adaugându-se şi roşiile.
Se iau scoicile deja deschise. Se curăţă cu o perie sub jet de apă, se scurg bine şi la sfârşit se adaugă la supa fierbinte. Se acoperă supa şi se lasă să fiarbă în continuare la foc potrivit până s-au deschis toate scoicile, pe urmă se gustă.
Scoicile nedeschise se îndepărtează, deoarece ele sunt necomestibile.
Supa de scoici cu legume
Pofta buna!