Supa de scoici cu sunca de curcan
PrinteazaO reteta de supa de scoci cu sunca de curcan din: scoici, apa, sunca de curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde.
- 900 g scoici curatate de nisip
- 450 ml apa
- 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm
- 1 ceapa mare tocata
- 450 g cartofi, curatati de coaja si taiati in cubulete de 1 cm
- 450 ml lapte semidegresat
- 2 lingurite frunze de cimbru verde
- frunza de dafin
- un praf de ardei iute de Cayenne
- 4 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se pun scoicile si apa intr-o oala mare si se lasa sa dea in clocot la foc iute. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierb 5 minute sau pana cand scoicile se deschid (se arunca cele care raman inchise). Se scot scoicile cu o spumiera si se pun intr-un castron. Se strecoara zeama de scoici si se adauga apa pana la 350 ml, daca este nevoie; se lasa deoparte. Se curata oala.
Se unge oala cu putin ulei si se pune la foc potrivit. Se adauga sunca de curcan si ceapa si se prajesc 7 minute sau pana cand ceapa devine sticloasa. Se presara faina si se prajeste amestecand continuu 1 minut sau pana cand incepe sa clocoteasca, dar fara sa se arda.
Se adauga cartofii, laptele, zeama de scoici strecurata, cimbrul, frunza de dafin si praful de ardei Cayenne. Se micsoreaza flacara si se fierbe totul, amestecand din cand in cand, aproximativ 10 minute sau pana cand cartofii sunt moi (nu lasati supa sa dea in clocot).
Intre timp se scot scoicile din cochilii si se taie in bucati mai mici, daca este cazul. Se adauga la supa si se mai fierbe totul 2 minute sau pana cand se infierbanta. Se arunca frunza de dafin. Se pune supa in boluri si se presara patrunjel.
Supa de scoici cu sunca de curcan
Pofta buna!