Supă de scoici
PrinteazaSupă de scoici din: ceaoa, morcov, telina, ulei de masline, busuioc, oregano, vin, lamaie, rosii, scoici, sare, piper.
- ceapa tocată
- 1 morcov feliat
- 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele
- 2 linguri ulei măsline
- busuioc tocat
- oregano
- 1/2 cană vin alb
- 1 lămâie
- 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate
- 750 g scoici
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10 minute în ulei fierbinte. Adaugă condimentele şi coaja lămăiei. Stinge cu vin alb şi apoi pune roşiile coapte.
Curăţă bine scoicile, scurge-le şi lasă totul să fiarbă înăbuşit, până ce toate scoicile sunt deschise.
Poftă bună!