Supa de sepie (calamar)

Printeaza

Supa de sepie

Ingrediente:Supa de sepie (calamar)

  • 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime
  • 1,2 litri de apa
  • 2 linguri de susan
  • 100 g orez cu bobul lung
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele iar abdomenul se taie inele.O sepie sepastreaza intreaga

Se pune uleiul intr-un castron si se infierbanta.Se adauga ardeiul gras taiat in fasii.Se soteaza 2-3 minute.Apa se pune la fiert.Cand clocoteste se adauga sepiile.Se fierb la foc viu 10 minute.

Se adauga legumele si se mai da un clocot.se adauga sare si piper.

Separat pregatim orezul.Se alege si se spala in mai multe ape.se pune la fiert impreuna cu putina sare,1/2 lingurita de zahar si 1 lingurita de otet.Se fierbe 8 minute,se acopera si se mai lasa la cald inca 20 minute.

Se lasa sa se raceasca.Supa se serveste la masa intr-un bol de sticla,in care am adaugat sepia intreaga.In fiecare bol sau farfurie,se adauga cate o lingura de orez si se presara cu seminte de susan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.