Supa de sfecla rosie

Printeaza

Supa de sfecla rosie din: morcovi, sfecla rosie, praz, telina, ceapa, usturoi, varza, ulei, dafin, cimbru, chimen, marar, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_sfecla_rosie

  • doi morcovi
  • 600 g sfeclă roşie
  • un fir de praz
  • o felie de ţelină
  • o ceapă roşie
  • 4 căţei de usturoi
  • 200 g varză roşie
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • o frunză de dafin
  • două fire de cimbru
  • 5 g seminţe de chimen
  • mărar
  • sare
  • piper
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală, se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul şi ceapa roşie se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Varza roşie se spală, se scurge şi se taie fideluţă. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovii şi ţelina, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ceapa şi prazul.

Se călesc încă cinci minute şi se pun într-o oală în care fierb doi litri de apă. Se lasă să fiarbă zece minute, se adaugă sfecla curăţată de coajă tăiată felii subţiri sau bastonaşe, se condimentează, se adaugă frunza de dafin şi cimbrul şi se continuă fierberea.

Când sfecla este aproape fiartă se adaugă varza roşie, chimenul prăjit şi sfărâmat şi usturoiul întreg. Se continuă fierberea încă 15 minute, se adaugă mărar tocat şi se opreşte focul.

 

Supa de sfecla rosie

Supa_de_sfecla_rosie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.