Supa de sfecla rosie
PrinteazaSupa de sfecla rosie din: morcovi, sfecla rosie, praz, telina, ceapa, usturoi, varza, ulei, dafin, cimbru, chimen, marar, sare, piper.
- doi morcovi
- 600 g sfeclă roşie
- un fir de praz
- o felie de ţelină
- o ceapă roşie
- 4 căţei de usturoi
- 200 g varză roşie
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- o frunză de dafin
- două fire de cimbru
- 5 g seminţe de chimen
- mărar
- sare
- piper
- iaurt
Mod de preparare:
Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală, se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul şi ceapa roşie se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Varza roşie se spală, se scurge şi se taie fideluţă. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovii şi ţelina, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ceapa şi prazul.
Se călesc încă cinci minute şi se pun într-o oală în care fierb doi litri de apă. Se lasă să fiarbă zece minute, se adaugă sfecla curăţată de coajă tăiată felii subţiri sau bastonaşe, se condimentează, se adaugă frunza de dafin şi cimbrul şi se continuă fierberea.
Când sfecla este aproape fiartă se adaugă varza roşie, chimenul prăjit şi sfărâmat şi usturoiul întreg. Se continuă fierberea încă 15 minute, se adaugă mărar tocat şi se opreşte focul.
Supa de sfecla rosie
Pofta buna!