Supa de sfela rosie cu smantana si verdeata
PrinteazaSupa de sfela rosie cu smantana si verdeata din: ceapă, unt, sfeclă roşie, usturoi, supă de legume, verdeaţă asortată tocată (mărar, pătrunjel), chili, oţet de vin alb sau de mere, smântână fermentată.
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 2 căţei de usturoi
- 600 g sfeclă roşie
- 1 l supă de legume
- 2 fire pătrunjel
- 3 linguri verdeaţă asortată tocată (mărar, pătrunjel)
- 1 praf chili
- câteva picături de oţet de vin alb sau de mere
- 200 ml smântână fermentată
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte în oală, în unt. Se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii şi după 1 min. se adaugă şi-sfeda ddtojită şi tăiată cuburi. Amestecul se prăjeşte cca 2 min.
Se adaugă fire de pătrunjel, un praf de chili şi sare; se fierbe până ce se înmoaie legumele. Se pasează supa şi seadaugă o parte din verdeaţa tocată, oţet şi sare.
Se repartizează supa în farfurii şi se ornează cu smântână şi restul de verdeaţă.
Supa de sfela rosie cu smantana si verdeata
Pofta buna!