Supa de spanac cu carnati
PrinteazaSupa de spanac cu carnati din: ceapa, unt, cartofi, sare, piper, spanac, carnati, smantana.
- 1 ceapă
- puţin unt (circa 1 lingură)
- 1-2 cartofi
- sare
- piper
- 2 l supă de pui
- 1 farfurie plină vârf cu spanac gata curăţat
- bucăţi de cârnaţi de calitate sau sângerete
- smântână
Mod de preparare:
Pui într-o cratiţă untul la topit, având grijă să nu se ardă. Adaugi ceapa tocată fin, iar când şi-a schimbat culoarea pui cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi mici.
Amesteci cu puţină sare şi piper şi acoperi cu un capac. Laşi să fiarbă la foc moale, să se înmoaie legumele, amestecând din când în când, să nu se prindă de fundul vasului.
Adaugi supa de pui, iar când începe să dea bine în clocot, pui spanacul bine spălat şi amesteci când s-a înmuiat. Iei vasul deoparte, să se potolească puţin şi pui compoziţia în blender, mixer sau treci printr-o sită, dacă nu ai blender.
Torni apoi compoziţia într-un castron sau în castronaşe, iar pentru un gust mai plăcut, mai bogat, adaugi câte o felie de cârnat sau de sângerete pentru fiecare porţie şi puţină smântână.
Supa de spanac cu carnati
Pofta buna!