Supa de spanac cu lamaie
PrinteazaSupa de spanac cu lamaie din: spanac, ceapa, patrunjel, seminte, ulei, supa, smantana, lamaie, coriandru.
- 1 kg spanac
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 25 g seminţe de floarea-soarelui
- 1 lingură ulei
- 500 ml supă de legume
- 100 ml smântână
- sucul de la 1 lămâie
- 1/4 linguriţă coriandru măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă spanacul şi ceapa. Se toacă pătrunjelul şi seminţele de floarea-soarelui.
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa la foc potrivit, amestecând. Se toarnă supa şi se dă într-un clocot; se lasă să fiarba 1 minut.
Se adaugă spanacul şi smântână şi se dă în clocot, la foc iute. Supa se potriveşte după gust cu suc de lămâie, sare, piper şi coriandru.
Se presară pătruniel şi frunze proaspete de baby-spanac.
Pofta buna!