Supa de spanac cu nucsoara
PrinteazaSupa de spanac cu nucsoara din: spanac, rosii, parmezan, oua, sare, piper, nucsoara.
- 600 g spanac
- 3 rosii
- 50 g parmezan
- 4 oua
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Se fierb în puţină apă 600 g spanac. Se lasă să se înmoaie sub capac, 3 minute, pe foc mic.
Se strecoară şi se lasă în sită la răcit. Se curăţă 3 roşii de pieliţă, se scot seminţele şi se taie sferturi. Spanacul se toacă mărunt, se căleşte puţin în ulei, se lasă să se răcească, se amestecă apoi cu 50 g parmezan ras şi 4 ouă bătute, se potriveşte de sare, piper şi nucşoară.
Se dizolvă un cub concentrat de carne de vită în 11 apă fiartă; se dă în clocot supa şi se toarnă în compoziţia de spanac, amestecând. Se mai dă într-un clocot, apoi se serveşte asezonat cu roşiile şi cuburi de parmezan.
Pofta buna!