Supa de spanac si praz
PrinteazaSupa de spanac si praz din: spanac, cartofi, bulion, praz, unt, zeama de lamaie, sare, smantana.
- 500 g spanac
- 400 g cartofi
- 2 linguri bulion
- 2 fire de praz
- 60 g unt sau ulei
- zeama de la 1-2 lamai
- sare
- 4 linguri smantana
Mod de preparare:
Cureti si speli legumele. Tai marunt prazul si il calesti usor in unt, pana cand partea alba devine transparent. Adaugi frunzele de spanac, amesteci usor si continui sa le calesti impreuna la foc mic, sub capac.
Dupa 4-5 minute, pui cartofii taiati in cuburi mari si acoperi ingredientele cu apa fierbinte. Cand cartofii sunt fierti, pastrezi jumatate din ei intregi, iar restul ii scoti din supa si ii pasezi in blender, impreuna cu putina zeama in care au fiert, pana obtii un piure fin.
Adaugi in oala piureul de cartofi, bulionul, sare si zeama de lamaie dupa gust. Stingi focul dupa cateva clocote. Aduci la masa portiile de supa fierbinte impreuna cu smantana, pentru ca fiecare sa isi adauge in portie cantitatea dorita.
Supa de spanac si praz
Pofta buna!