Supa de sparangel cu usturoi si spanac
PrinteazaSupa de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa, usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara.
- 25 g unt
- putin ulei, sotat
- 350 g de sparanghel, tulpinile tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte
- 3 salote sau cepe mici, feliate subtire
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 maini mari de spanac
- 700 ml supa de pui
- ulei de masline, pentru stropit (optional)
- paine de tara, pentru servit
Mod de preparare:
Incalzeste bine untul si uleiul intr-o cratita mare. Soteaza varfurile de sparanghel timp de cateva minute, ca sa se inmoaie. Transfera-le pe o farfurie.
Adauga salotele, tulpinele de sparanghel si usturoi, apoi gateste-le 5-10 minute pana devin moi, dar nu isi schimba culoarea.
Pune in cratita si spanacul, toarna supa, da in clocot, apoi paseaza totul cu un blender vertical. Asezoneaza din abundenta si adauga apa fierbinte pentru a subtia supa, daca e nevoie.
Transfer-o in boluri si imparte intre ele varfurile de sparanghel. Stropeste cu ulei de masline.
Supa de sparangel cu usturoi si spanac
Pofta buna!
Interesanta supa de sparanghel cu usturoi:) Arata foarte … verde :))