Supă de sparanghel cu morcov şi lămâie
PrinteazaSupă de sparanghel cu morcov şi lămâie din: orez, sparanghel verde, morcovi, sare, piper, supa de legume, suc de lamaie, zahar, lamaie, marar.
- 500 g orez cu bob lung
- 250 g sparanghel verde
- 2 morcovi
- sare
- piper
- 1 l supa de legume
- sucul de la 1 lamaie
- 1 praf zahar
- 1 lamaie
- marar pentru ornat
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trece orezul printr-un jet de apă rece şi se scurge. Se spală sparanghelul şi se taie capetele. Se taie în două pe lung. Se curăţă morcovii şi se taie felii.
Supa de legume se toarnă într-o oală împreună cu sucul de lămâie. Se introduc înăuntru morcovii § şi se fierb cca 3 min. Se adaugă apoi sparanghelul I şi se mai fierbe cca 2 min. Apoi se adaugă amestecul de orez şi se lasă înăuntru 5 min.
Se potriveşte supa de sare, piper şi zahăr, după gust. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se şterge şi se taie felii subţiri. Se serveşte supa în boluri sau | farfurii adânci, ornată cu felii de lămâie. Pentru decor, se adaugă în supă fire de mărar.
Supă de sparanghel cu morcov şi lămâie
Pofta buna!