Supa de stevie cu spanac si smantana
PrinteazaSupa de stevie cu spanac si smantana din: stevie, spanac, ceapa verde, leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou, sare, condiment vegetal.
Ingrediente:
- 250 g stevie
- 500 g spanac
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 cana faina
- 100 g unt
- 1 bucata salata verde
- 500 g macris
- 2 linguri smantana
- 1 ou
- sare
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Speli ştevia, ceapa verde şi spanacul în mai multe ape, apoi le tai în şuviţe late de 1 cm.
Pui şuviţele de ştevie şi spanac într-o tigaie în care ai încins 3/4 din cantitatea de unt. Când s-au călit, adaugi şi salata, care a fost spălată şi tăiată.
Speli măcrişul, îl laşi în apă rece 20 de minute, după care îl pui într-o oală la fiert.
Adaugi să fiarbă împreună cu măcrişul şi ştevia, spanacul şi salata. în această oală pui 2 linguri de condiment vegetal şi puţină sare.
Prăjeşti făina în restul de unt, până prinde o culoarea aurie. Apoi o iei de pe foc, omogenizezi cu 2 linguri de supă şi torni amestecul în oală, amestecând bine pentru a nu face cocoloaşe. Laşi să fiarbă toată supa aproximativ 45 de minute.
Intr-un castron, amesteci oul cu smântână şi adaugi amestecul în oală, lăsând încă 5 minute pe foc.
Adaugi leuşteanul şi pătrunjelul verde. Dai supa deoparte. Poţi servi supa atât rece, cât şi caldă.
Supa de stevie cu spanac si smantana
Pofta buna!