Supa de stevie cu spanac si smantana

Printeaza

Supa de stevie cu spanac si smantana din: stevie, spanac, ceapa verde, leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou, sare, condiment vegetal.

Ingrediente:

  • 250 g stevie
  • 500 g spanac
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 cana faina
  • 100 g unt
  • 1 bucata salata verde
  • 500 g macris
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Speli ştevia, ceapa verde şi spanacul în mai multe ape, apoi le tai în şuviţe late de 1 cm.

Pui şuviţele de ştevie şi spanac într-o tigaie în care ai încins 3/4 din cantitatea de unt. Când s-au călit, adaugi şi sala­ta, care a fost spălată şi tăiată.

Speli măcrişul, îl laşi în apă rece 20 de minute, după care îl pui într-o oală la fiert.

Adaugi să fiarbă împreună cu măcrişul şi ştevia, spanacul şi salata. în această oală pui 2 linguri de condiment vegetal şi puţină sare.

Prăjeşti făina în restul de unt, până prinde o culoarea aurie. Apoi o iei de pe foc, omogenizezi cu 2 linguri de supă şi torni amestecul în oală, amestecând bine pentru a nu face cocoloaşe. Laşi să fiarbă toată supa aproximativ 45 de minute.

Intr-un castron, amesteci oul cu smântână şi adaugi amestecul în oală, lăsând încă 5 minute pe foc.

Adaugi leuşteanul şi pătrunjelul verde. Dai supa deoparte. Poţi servi supa atât rece, cât şi caldă.

 

Supa de stevie cu spanac si smantana

Supa_de_stevie_cu_spanac_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.