Supa de stridii

Printeaza

Supa de stridii din: ceapa, patrunjel, usturoi, unt, faina, lapte, vin, dafin, sare, piper, stridii.

Ingrediente:upa de stridii

  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi foarte fin
  • 60 g unt
  • 1 cub de supă de pui, fărâmiţat
  • 250 ml apă
  • 60 g făină albă
  • 750 ml lapte
  • 125 ml vin alb
  • 1 frunză de dafin
  • sare şi piper negru, după gust
  • 1 conservă cu stridii afumate
  • 20 bucăţi miez de scoici

 

Mod de preparare:

Prăjeşte ceapa, pătrunjelul şi usturoiul în unt, la foc mic, până se înmoaie. Adaugă supa de pui şi făina şi amestecă până încep să iasă bule. Toarnă laptele, apa şi vinul şi dă în fiert, amestecând continuu.

Adaugă frunza de dafin, sare şi piper şi fierbe timp de 10 minute. Adaugă stridiile împreună cu lichidul din conservă şi miezul.

Fierbe 5 minute, asezonează după gust şi serveşte cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.