Supa de taietei cu vita
PrinteazaSupa de taietei cu vita din: taietei cu ou, supa de vita, ghimbir, ceapa verde, condimente, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, vita, sos de stridii.
- 200gr tăieţei cu ou
- 1 l supă de vită
- 1 bucată a 4cm de ghimbir, tăiată în bastonaşe foarte fine
- 1 legătură de ceapă verde, partea albă tăiată grosier în diagonală, partea verde tocată
- 1 linguriţă amestec de cinci condimente
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi feliat
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de susan
- 2 fileuri de vită (circa 400g), fără grăsime şi tăiate subţire perpendicular pe fibră
- 2-3 linguri sos de stridii
Mod de preparare:
Pune o oală cu Spă la fiert şi transferă tăieţeii într-un bol. Pune supa, ghimbirul, partea albă a cepelor şi amestecul de cinci condimente într-o oală mare şi lasă-le să fiarbă 5 minute.
Când apa din oală a dat în clocot, toarn-o peste tăieţei şi lasă-i să se înmoaie 3 minute (trebuie să devină moi, dar nu complet), apoi scurge-i. Adaugă-i în oala cu supă, împreună cu ardeiul iute, partea verde a cepelor, sosul de soia şi jumătate din cantitatea de ulei de susan şi fierbe totul circa 2 minute.
Intre timp, încinge restul de ulei într-un wok mare. Adaugă carnea de vită şi găteşte-o rapid, la foc mare, circa 1 minut, până când îşi schimbă culoarea, dar rămâne uşor în sânge la mijloc. Toarnă sosul de stridii şi mai găteşte-o puţin, amestecând până carnea se acoperă de sos. Pune tăieţeii şi supa în boluri, apoi adaugă vita cu sos de stridii.
Supa de taietei cu vita
Pofta buna!