Supa de telina cu iaurt
PrinteazaO retete de supa de telina cu morcov, iaurt, rosii uscate, ceapa verde, cimbru, marar, sare si piper. Se serveste cu crutoane sin paine integrala.
- două ţeline potrivite
- o rădăcină de pătrunjel
- un morcov
- doi cartofi
- 300 ml iaurt
- 50 g roşii uscate
- o legătură de ceapă verde
- o jumătate de pâine integrală
- o linguriţă de cimbru
- o legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron. Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în puţin ulei încins.
Când s-au înmuiat se adaugă ceapa verde, roşiile uscate şi se călesc cinci minute. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele călite şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi cuburi, sarea şi piperul.
Se lasă pe foc până ce legumele sunt fierte, se opreşte focul şi se ţin să se răcească puţin. Se pasează cu un blender, se adaugă iaurtul, cimbrul şi pătrunjelul tocat.
Pâinea se taie felii, apoi cuburi, se amestecă bine cu mărar tocat şi se prăjeşte într-o tavă la cuptor. Se serveşte fierbinte sau caldă, cu verdeaţă tocată şi crutoane de pâine.