Supa de telina cu taitei

Printeaza

Supa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline.

Ingrediente:Supa_de_telina_cu_taitei

  • 3 morcovi
  • o telina
  • o radacina patrunjel
  • frunze de telina
  • un pastarnac
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe albe
  • o ceapa rosie
  • un fir praz
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 g taitei
  • 2 lingurite ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei de măsline. După ce s-au fiert toate legu­mele, se scot din apă. Ceapa, ardeii, păstârnacul, rădă­cina de pătrunjel şi ţelina se dau de-o parte, iar morcovii se taie cubuleţe.

Separat, se pun tăieţeii să fiarbă în apă clocotită cu un praf de sare şi puţin ulei şi, după ce au fiert, se trec prin 2- 3 jeturi de apă rece. Este mult mai bine ca atunci când se prepară supa cu tăieţei, aceştia să fie fierţi în prealabil, deoarece dau un aspect mult mai plăcut supei.

Se pun tăieţeii în supă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se serveşte ornată cu mult pătrunjel verde.

Supa de telina cu taitei

Supa_de_telina_cu_taitei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.