Supa de urzici cu fulgi de susan
PrinteazaSupa de urzici cu fulgi de susan din: frunze de urzici, morcov, pătrunjel, ceapă, usturoi, fulgi de susan, unt, apă, sare.
Ingrediente:
- 300 g frunze de urzici
- 1 morcov
- 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de fulgi de susan
- 1 lingură de unt
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Frunzele de urzici se pun în apă fierbinte, se fierb, se strecoară şi se taie mărunt. Ceapa se taie mărunt, zarzavatul se taie cubuleţe, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă totul cu urzicile tăiate şi cu fulgii de susan.
Se călesc 2-3 minute în unt, se sting cu 1 I apă sărată, fierbinte şi se fierb 10-15 minute. Supa se ia de pe foc şi se , presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pofta buna!