Supă de urzici cu măcriş şi cabanos
PrinteazaSupă de urzici cu măcriş şi cabanos
- 250 g cîmăciori cabanos
- 600 g urzici
- 2 l supă
- 2 l apă
- 5 ouă
- sare
- piper
- 600 g măcriş
- 2 cepe
- 80 g unt
- 1 lingură făină
- 3 linguri smantană
- 120 g ulei
- pesmet de casă
Mod de preparare:
Urzicile şi măcrişul se spală bine şi se fierb în apă clocotită 2 minute. Se strecoară şi după ce se răcesc se storc şi se toacă mărunt.
Separat se face un rîntaş blond cu untul, 1/2 lingură făină şi ceapa tocată şi se fierb in supă împreună cu urzicile, măcrişul şi cîrnăciorii tăiaţi rondele, se termină cu smantana.
Separat cu supa se servesc 4 ouă fierte tari (8 minute) tăiate în două în lungime care se dau prin făină, ou bătut, sare şi pesmet şi se prăjesc în ulei.
Pofta buna!