Supa de usturoi cu cimbru si smantana
PrinteazaSupa de usutroi cu cimbru si smantana din: usturoi, ceapa, cartofi, ulei, cimbru proaspăt, cub concentrat pasăre, smântână de gătit, apa, sare, piper, crutoane, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 4 căpătâni usturoi
- 1 ceapă
- 1 kg cartofi
- 50 ml ulei
- 1 crenguţă cimbru proaspăt
- 1 cub concentrat pasăre
- 250 ml smântână de gătit
- 2 litri apă
- sare
- piper
Pentru servit:
- crutoane
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul si se scoate fiecărui căţel germenele din interior. Se taie ceapa peştişori. In oala de fiert se pune ulei şi se călesc usturoiul şi ceapa.
După ce s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Se presară concentratul, se pune crenguţa de cimbru si se toarnă apa. Se lasă să fiarbă acoperit timp de 30 de minute.
După acest timp, se scoate cimbrul, se mixează, se adaugă smântână şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se aduce la masă cy crutoane si fulgi de migdale uşor rumeniţi.
Supa de usturoi cu cimbru si smantana
Pofta buna!