Supa de usturoi cu rosii uscate si dovlecel

Printeaza

Supa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel din: roşii uscate, dovlecei, ceapa, ulei de masline, ierburi de Provence, supă de legume, usturoi, sare, piper, suc de lamaie.

Ingrediente:Supa de usturoi cu rosii uscate si dovlecel

  • 75 g roşii uscate
  • 250 g dovlecei
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe ierburi de Provence
  • 800 ml supă de legume
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri suc de lămâie

Mod de preparare:

Roşiile uscate se taie cu­buri mici. Se pun într-un cas­tron, se toarnă peste ele 300 ml apă rece şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Intre timp, dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se curăţă ceapa de coajă şi se taie cu­buri mici.

Jumătate din uleiul de măsline se încinge într-o oală. Se călesc ceapa şi felii­le de dovlecei timp de 2 mi­nute, amestecând continuu. Apoi se adaugă ierburile de. Provence şi roşiile înmuiate, cu tot cu apa în care au stat.

Supa de, legume se adau­gă peste amestecul de do­vlecei şi se dă în clocot. Supa se lasă să fiarbă aco­perită, la foc mic, timp de 1o minute. Intre timp, usturoiul se curăţă de coajă şi se taie.

Se sărează, apoi se zdrobeşte cu lama unui cuţit. Se adau­gă în supă. Supa se condimentează cu sare, piper şi suc de lă­mâie. Se toarnă în patru far­furii şi în fiecare porţie se picură 1/2 lingură de ulei de măsline.

Supa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel

Supa de usturoi cu rosii uscate si dovlecel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.