Supa de usturoi cu rosii uscate si dovlecel
PrinteazaSupa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel din: roşii uscate, dovlecei, ceapa, ulei de masline, ierburi de Provence, supă de legume, usturoi, sare, piper, suc de lamaie.
- 75 g roşii uscate
- 250 g dovlecei
- 2 cepe
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe ierburi de Provence
- 800 ml supă de legume
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Roşiile uscate se taie cuburi mici. Se pun într-un castron, se toarnă peste ele 300 ml apă rece şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Intre timp, dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se curăţă ceapa de coajă şi se taie cuburi mici.
Jumătate din uleiul de măsline se încinge într-o oală. Se călesc ceapa şi feliile de dovlecei timp de 2 minute, amestecând continuu. Apoi se adaugă ierburile de. Provence şi roşiile înmuiate, cu tot cu apa în care au stat.
Supa de, legume se adaugă peste amestecul de dovlecei şi se dă în clocot. Supa se lasă să fiarbă acoperită, la foc mic, timp de 1o minute. Intre timp, usturoiul se curăţă de coajă şi se taie.
Se sărează, apoi se zdrobeşte cu lama unui cuţit. Se adaugă în supă. Supa se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se toarnă în patru farfurii şi în fiecare porţie se picură 1/2 lingură de ulei de măsline.
Supa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel
Pofta buna!