Supa de usturoi cu verdeata si carnati
PrinteazaSupa de usturoi cu verdeata si carnati din: carnati uscati, patrunjel verde, usturoi, ulei, boia, faina, sare, zeama de lamaie.
- 150 g cârnaţi uscaţi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 căţei de usturoi
- ulei
- boia
- faină
- sare
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se prepară un rântaş în felul următor: se călesc căţeii de usturoi în două linguri de ulei, se presară puţină boia şi o lingură de făină.
Se lasă pe foc până începe să se rumenească, apoi se stinge cu 1,2 I de apă. Se adaugă sare după gust. Carnaţii se taie felii şi se adaugă în supă.
Se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute, după care se ia deoparte, se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt, şi se adaugă zeama de lămâie.
Pofta buna!