Supa de vacuta cu ceapa verde
PrinteazaSupa de vacuta cu ceapa verde din: carne de vita, morcov, pastarnac, sare, telina, untura, otet, piper, cimbrisor, ceapa.
- 500 g carne de vită
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- sare
- 100 g ţelină
- 1 lingură untură
- 50 ml oţet
- 1 lingură boabe de piper
- 1 linguriţă cimbrişor
- 1 ceapă roşie
- 1 fir de ceapă verde
- 2,5 l supă de carne
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de grăsimi, apoi se taie bucăţi de 3 cm, care se pun într-o tavă, împreună cu morcovul, păstârnacul şi ţelina, tăiate rondele. Se stropesc cu untura topită, apoi se dă tava la cuptor şi se lasă până când ingredientele se rumenesc.
Carnea, împreună cu legumele se pun, apoi, într-o oala, se adaugă supa de carne, se sărează şi se piperează după gust, se adaugă cimbrişor şi ceapa tăiată în două. Se fierb ttoate la foc slab timp de două ore.
Când este gata, supa se degresează, carnea se scoate din oală şi se dezosează, iar zeama se strecoară printr-o sită deasă, după care se adaugă puţin oţet.
Zarzavatul se taie bucăţi mai mici şi, la servire, se pune în supă, împreună cu bucăţile de carne. La urmă, supa se presară cu ceapă tăiată mărunt.
Pofta buna!