Supa de vacuta cu taitei
PrinteazaSupa de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel verde, lamaie, sare si piper.
- 1 rasol sau 800 g piept de vaca
- 1 ceapa
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de telina potrivita
- 200 g taitei de casa
- patrunjel verde
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se pune la fiert cu apa rece. Se înlătură cu grijă spuma formată, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă 25 de minute, la foc mic, până când carnea este aproape pătrunsă. i Se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate bucăţi mari.
Ceapa se crestează în cruce şi se lasă întreagă. Se adaugă sare, piper, după gust, se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă totul încă 20 de minute. Se strecoară carnea şi zarzavaturile, supa se pune din nou pe foc, se adaugă carnea porţionată, tăieţeii fierţi separat şi strecuraţi, se potriveşte gustul de sare, dacă este nevoie, şi se lasă să dea 2-3 clocote împreună.
Se serveşte dreasă cu zeamă de lămâie şi garnisită cu pătrunjel verde.
Supa de vacuta cu taitei
Pofta buna!
Supa de vacuta trebuie s-o incerc