Supa de vacuta cu taitei

Printeaza

Supa de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel verde, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Supa_de_vacuta_cu_taitei

  • 1 rasol sau 800 g piept de vaca
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina potrivita
  • 200 g taitei de casa
  • patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de pieli­ţe, se spală şi se pune la fiert cu apa rece. Se înlătură cu grijă spuma formată, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă 25 de minute, la foc mic, până când carnea este aproape pătrunsă. i Se adaugă zarzavaturile cu­răţate, spălate şi tăiate bu­căţi mari.

Ceapa se crestea­ză în cruce şi se lasă întreagă. Se adaugă sare, piper, după gust, se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă totul încă 20 de minute. Se strecoară carnea şi zar­zavaturile, supa se pune din nou pe foc, se adaugă car­nea porţionată, tăieţeii fierţi separat şi strecuraţi, se po­triveşte gustul de sare, dacă este nevoie, şi se lasă să dea 2-3 clocote împreună.

Se ser­veşte dreasă cu zeamă de lă­mâie şi garnisită cu pătrunjel verde.

Supa de vacuta cu taitei

Supa_de_vacuta_cu_taitei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Supa de vacuta trebuie s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.