Supă de varză acră
PrinteazaO reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura, faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar, piper, sare si patrunjel verde.
- 1,5 I apă
- 350 g varză murată
- 1 ceapă mare
- 2 linguri untură
- 2 linguri făină
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 cub supă de legume
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de oţet
- 8 cuişoare
- 1 cub de zahăr
- piper măcinat
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în untura încinsă. Se adaugă făina, se amestecă încet, se adaugă apa şi se amestecă din nou foarte bine. Se adaugă varza murată, cuişoare, cubul de supă şi se lasă la fiert.
Se curăţă cartofii, se taie felii cu un cuţit decorativ şi fiecare felie în jumătăţi. Morcovul se taie felii şi ambele legume se adaugă în supa care fierbe. 0 înainte de sfârşitul fierberii, se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit.
Se asezonează supa cu sare şi piper, apoi cu oţet şi, după gust, cu zahărul. Se serveşte cu pâine şi decorată cu pătrunjel proaspăt.
Supă de varză acră
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de varza acra