Supa de varza cruda
PrinteazaSupa de varza cruda din: varza, rosii, ceapa, cimbru, sare, ulei, condimente.
- 1 varză
- 2-3 roşii
- 2 cepe
- 1 crenguţă de cimbru
- sare
- 1 lingură cu ulei
- 1 lingură cu condimente pentru supă
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o, tăiaţi-o sferturi şi tocaţi-o fâşii subţiri. Acoperiţi-o cu sare, stoarceţi-o până când lasă suc, spălaţi-o cu apă rece, scurgeţi-o în sită şi puneţi-o să fiarbă în 2 l de apă care clocoteşte.
Tocaţi ceapa peştişori şi puneţi-o la fiert odată cu varza. Fierbeţi acoperit 15 minute, apoi săraţi şi condimentaţi, adăugaţi roşia tăiată felii, după ce aţi curăţat-o de coajă. Tot acum condimentaţi cu o crenguţă de cimbru.
Fierbeţi supa încă 20 min, daţi faţă cu ulei (facultativ), stingeţi focul. Serviţi cu crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!