Supă de varză cu carne

Printeaza

Supă de varză cu carne din: varza, carne de porc, rosii, ardei gras, boia, smantana, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_varza_cu_carne

  • 1 varza potrivita
  • 400 g carne de porc
  • 4 rosii mari
  • 1 ardei gras
  • boia de ardei (dulce sau iute)
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 crenguta cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins, până se înmoaie, apoi adaugi carnea porţionată şi continui călirea, pe toate părţile, câteva minute, până îşi schimbă culoarea. Adaugi roşiile curăţate de pieliţă, tăiate cubuleţe, ardeiul, curăţat de cotor şi seminţe şi tăiat cubuleţe. Laşi totul să fiarbă 10 mi­nute.

Adaugi boia de ardei dulce sau iute, după preferinţă, sare şi piper după gust, apoi torni 3 I de apă caldă şi laşi să fiarbă sub capac, la foc mic, până când car­nea este bine pătrunsă. Adaugi varza tăiată fideluţă, crenguţa de cimbru, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă 10 minu­te, până se pătrunde varza.

Când supa este gata, o dregi cu smân­tână, turnând câte puţină supă fierbinte în castronul cu smântâ­nă, până când se diluează şi are aceeaşi temperatură cu supa din oală. Torni smântână în oală, 5 minute, apoi o serveşti.

Supă de varză cu carne

Supa_de_varza_cu_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.