Supă de varză cu carne
PrinteazaSupă de varză cu carne din: varza, carne de porc, rosii, ardei gras, boia, smantana, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper.
- 1 varza potrivita
- 400 g carne de porc
- 4 rosii mari
- 1 ardei gras
- boia de ardei (dulce sau iute)
- 300 ml smantana
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- 1 crenguta cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins, până se înmoaie, apoi adaugi carnea porţionată şi continui călirea, pe toate părţile, câteva minute, până îşi schimbă culoarea. Adaugi roşiile curăţate de pieliţă, tăiate cubuleţe, ardeiul, curăţat de cotor şi seminţe şi tăiat cubuleţe. Laşi totul să fiarbă 10 minute.
Adaugi boia de ardei dulce sau iute, după preferinţă, sare şi piper după gust, apoi torni 3 I de apă caldă şi laşi să fiarbă sub capac, la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă. Adaugi varza tăiată fideluţă, crenguţa de cimbru, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă 10 minute, până se pătrunde varza.
Când supa este gata, o dregi cu smântână, turnând câte puţină supă fierbinte în castronul cu smântână, până când se diluează şi are aceeaşi temperatură cu supa din oală. Torni smântână în oală, 5 minute, apoi o serveşti.
Supă de varză cu carne
Pofta buna!