Supa de varza cu smantana si verdeata
PrinteazaSupa de varza cu smantana si verdeata din: carne de vita, varza, cartofi, morcovi, ardei, ceapa, smantana, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata.
- 500 g carne de vită
- 500 g varză crudă
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- un ardei gras
- 2 cepe
- 150 ml smântână
- 2 linguri ulei
- o foaie dafin
- 2 căţei usturoi
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert în apă rece, se adaugă o ceapă când apa dă în clocot şi se înlătură spuma ori de câte ori apare. Cealaltă ceapă şi morcovii mărunţite se călesc în ulei, se adaugă ardeiul tocat.
In oala cu carne fiartă se pun cartofii cuburi, se lasă 5 minute, se adaugă varza tăiată mărunt şi se lasă 10 minute să fiarbă. Se pun apoi ceapa, morcovii si ardeiul călite.
Se lasă la fiert 15 minute, se adaugă foaia de dafin şi sare, se stinge focul, se adaugă usturoiul pisat, se acoperă cu un capac şi se lasă aşa 15 minute.
Se serveşte apoi cu smântână şi verdeaţă, după gust.
Supa de varza cu smantana si verdeata
Pofta buna!
Foarte buna supa de varza cu smantana