Supa de varza de Bruxelles cu carne de vita
PrinteazaSupa de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 100 g țelină
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- 100 g praz
- 2 linguri ulei
- 1200 ml apă •
- sare
- 2 foi de dafin
- 3 boabe de ienibahar
- 3 boabe de piper
- 5 linguri fulgi de mei
- 8 verzișoare de Bruxelles
- 200 g rasol de vită fiert
Mod de preparare:
Se toacă ceapa. Se curăță rădăcinoasele și se taie cuburi. Prazul se taie rondele. Se așază legumele într-o oală și se călesc puțin în ulei. Se stinge cu apă și se sărează. Mirodeniile se așază într-un tifon care se strânge bocceluță.
Se adaugă în supă, cu fulgii de mei. Se dă în clocot și se fierbe cca 20 min. După primele 8 min. de fierbere, se adaugă și verzișoarele de Bruxelles curățate, spălate și tăiate jumătăți. Se scot mirodeniile și o parte dintre legume; restul se pasează.
Se potrivește de sare și piper după gust și se adaugă restul de legume, apoi carnea tăiată cubulețe. Se încălzesc împreună.
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
Pofta buna!