Supă de varză dulce şi costiţă afumată
PrinteazaSupă de varză dulce şi costiţă afumată
Ingrediente:
- 400 ml supă concentrată de carne (pentru care îţi trebuie 300 g carne vită, 600-700 ml apă)
- 1 varză mică (circa 150 g)
- 50 g roşii
- 10 ml untdelemn
- 20 g ceapă
- 10 g smântână
- un praf de cimbru
- 3 ml oţet
- 2-3 feliuţe de costiţă afumată
Mod de preparare:
Intâi te ocupi de prepararea supei şi pentru aceasta tai carnea bucăţi mici pe care le pui la fiert în apă rece, la foc potrivit, într-un vas acoperit. înlături spuma ori de câte ori se formează.
Laşi totul să fiarbă 3-4 ore şi apoi strecori zeama. Pe aceasta o vei folosi pentru supa de varză pentru care procedezi aşa: cureţi varza de foile exterioare, o speli şi o tai cât poţi de fin. O pui să se înăbuşe în ulei, timp în care cureţi ceapa şi o tai mărunt.
Adaugi ceapa peste varză, cimbrul uscat şi cernut şi bucăţele subţiri de costiţă. Le laşi pe toate să se înăbuşe împreună şi când varza s-a înmuiat adaugi roşia cojită şi tăiată cubuleţe.
Acoperi oala şi laşi supa să fiarbă circa 15 minute. La final, adaugi şi zeama de carne, şi oţetul. Mai laşi să dea un clocot şi stingi focul. La masă o serveşti cu smântână alături.
Supă de varză dulce şi costiţă afumată
Poftă bună!