Supa de varza murata
PrinteazaSupa de varza murata din: crenvursti, varza murata, smantana, ceapa, dafin, faina, ulei.
- 6 crenvurşti
- 500 g varză murată (tăiată fideluţă)
- 200 ml smântână
- 1 ceapă
- dafin
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa şi se căleşte în trei linguri de ulei, după care se ia deoparte cratiţa, se presară boia, se adaugă varza murată, se toarnă doi litri de apă, se adaugă 2-3 foi de dafin şi se pune la fiert.
Se acoperă oala şi se fierbe supa la foc slab aproximativ 40 de minute.
Se spală crenvurştii, se taie felii şi se adaugă în supă. Se mai fierbe 5 minute, iar la urmă se drege cu smântână, care s-a omogenizat în prealabil cu două linguri de făină. Se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se ia deoparte.
La servire, supa se presară cu pătrunjel sau mărar verde, tocat mărunt.
Pofta buna!