Supa de visine cu galuste de gris

Printeaza

 

O reteta gustoasa de supa de visine cu galuste, gris, zahar, scortisoara, faina, lapte dulce, Supa de visine cu galuste de grissare si galbenusuri.

Ingrediente:

  • 1 kg vişine spălate şi curăţate de sâmburi
  • 6 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă scorţişoara
  • 1,5 I apă
  • 2 linguri făină

 

Ingrediente găluşte:

  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 3 linguri griş
  • 2 gălbenuşuri

 

 

Mod de preparare:

Cureţi vişinile de sâmburi şi le pui la fiert în apa care a clocotit cu zahărul şi scorţişoara. După 15-20 de minute de fiert la foc mic, pui făina dezlega­tă în apă rece şi o mai dai într-un clocot.

Intre timp pre­pari găluştele. Fierbi lapte­le cu zahărul, iar când clo­coteşte pui grisul în ploaie. Le laşi să fiarbă 5 minute, după care adaugi gălbenuşurile şi amesteci bine.

In supa cloco­tită pui cu linguriţa din alua­tul de găluşte. După 5 minute supa este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.