Supa de visine cu ou
PrinteazaSupa de visine cu ou din: visine, oua, smantana, sare.
- 1 kg vişine coapte
- 2 gălbenuşuri crude
- 200 g smântână (1 cană)
- sare
Mod de preparare:
Vişinele se spală bine şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert în 1 I apă rece. Când au fiert, se strecoară zeama şi vişinele se trec prin sită. Pasta (vişinele pasate) se subţiază cu zeama, se sărează şi totul se mai dă într-un clocot.
Separat se bat bine gălbenuşurile crude cu smântână până ce se omogenizează. In supa răcită (la temperatura camerei) se amestecă pasta formată din gălbenuşuri şi smântână. Pasta (dresul) se amestecă bine cu supa, după care preparatul poate fi servit, de preferat, rece.
Supa este preparată mai rar, dar este de mare efect la o masă „cu pretenţii”.
Pofta buna!