Supa de visine cu ou

Printeaza

Supa de visine cu ou din: visine, oua, smantana, sare.

Ingrediente:Supa de visine cu ou

  • 1 kg vişine coapte
  • 2 gălbenuşuri crude
  • 200 g smântână (1 cană)
  • sare

 

Mod de preparare:

Vişinele se spală bine şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert în 1 I apă rece. Când au fiert, se strecoară zeama şi vişinele se trec prin sită. Pasta (vişinele pasate) se subţiază cu zeama, se sărează şi totul se mai dă într-un clocot.

Separat se bat bine gălbenuşurile crude cu smântână până ce se omogenizează. In supa răcită (la temperatura camerei) se amestecă pasta formată din gălbenuşuri şi smântână. Pasta (dresul) se amestecă bine cu supa, după care preparatul poate fi servit, de preferat, rece.

Supa este preparată mai rar, dar este de mare efect la o masă „cu pretenţii”.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.