Supa de visine cu smantana si vin
PrinteazaSupa de visine si smantana din: visine, smantana, vin alb, oua, unt, faina, zahar.
- 1 kg visine
- 150 ml smantana
- 100 ml vin alb
- 2 oua
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- 1 lingurita de zahar
Mod de preparare:
Visinele se spala, se curata de samburi apoi se pun la fiert intr-o oala cu 2 l de apa rece si o lingurita de sare. Când s-au înmuiat, se adaugă zahărul şi se toarnă vinul.
Intre timp, într-o tigaie şe rumeneşte uşor făina în unt încins apoi se stinge cu puţină supă şi se toarnă în oală.
Se mai lasă să fiarbă, pe foc domol, cel mult un sfert de oră, după care se ia supa de pe foc şi se drege cu gălbenuşurile de la cele două ouă, bătute cu smântână.
Supa se poate servi atât caldă, cât şi rece.
Pofta buna!