Supa de vita cu chimen si cuisoare
PrinteazaSupa de vita cu chimen si cuisoare din: rasol de vită, oase pentru supă, zarzavat, morcovi, rădăcină de pătrunjel, gulii, ţelină, ceapă, varză creaţă, ardei, roşii, cartof, sare, boabe de piper, chimen, dafin, cuişoare.
- 1 kg rasol de vită
- 300 g oase pentru supă
- 500 g zarzavat
- morcovi
- rădăcină de pătrunjel
- gulii
- ţelină
- ceapă
- puţină varză crhaţă
- ardei
- roşii
- un cartof întreg curăţat
- sare
- câteva boabe de piper
- o linguriţă mică de chimen
- dafin cât o unghie
- 2 cuişoare
Mod de preparare:
Carnea şi oasele bine spălate se pun la fiert împreună cu mirodeniile în 2 1/2. litri de apă rece. Carnea de vită trebuie să fiarbă 3 1/2 ore (în oala sub presiune numai 1 oră).
Când e fiartă pe jumătate, se adaugă zarzavatul.curăţat, rădăcinile despicate pe lungime, ceapa întreagă.
Impreună cu acestea se fierbe foarte încet, până ce carnea se înmoaie de tot.
Se ia de pe foc, se lasă cinci minute să se aşeze. Se strecoară un sfert din supă, în care se fierb pastele.
Se pun în castron şi se strecoară peste ele restul de supă.
Carnea fierbinte se scoate din supă pe un platou, se taie felii, zarzavatul se aranjează în jurul lor, şi se stropeşc cu puţină supă fierbinte.
Se servesc cu garnitură de cartofi şi cu sos, după preferinţe.
Pofta buna!