Supa de vita cu dovleac
PrinteazaSupa de vita cu dovleac din: vita, sare, piper, morcovi, ceapa, telina, cartofi dulci, dovleac, apa, supa de vita, usturoi, ulei de masline, cimbru, ardei gras, patrunjel, praf, ienibahar.
- 2 kg carne de vita cu os
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 linguriță piper negru
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 tulpini de telina
- 2 cartofi dulci
- 2-3 cani de dovleac cuburi
- apă sau supa de vită
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 crengute de cimbru
- 1 ardei gras
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 cub concentrat de legume
- 2 fire praz
- 3-4 ienibahar
Mod de preparare:
Se spală și se usuca carnea, apoi se pune intr-un vas termorezistent impreuna cu telina tocata si morcovii. Amestecati cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 45 de minute.
Curatati si taiati cuburi cartofii dulci si dovleacul. Scoateți carnea de vită din cuptor.
Într-o oală mare de supa, se încălzește 1 lingura de ulei de măsline și adauga ceapa, usturoiul, piperul negru, cimbrul, prazul, concentratul de legume, patrunjel, ardeiul gras intreg si ienibaharul, apoi gatiti la foc mic timp de aproximativ 3-4 minute.
Dati focul mai mare si adaugati carnea de vită și legumele. Se amesteca si si se acopera cu apa sau supa. Reduceti focul si fierbeti pentru aproximativ o oră și 3/4. Asezonati, dupa gust si serviti fierbinte.
Pofta buna!