Supa de vita cu galuste
PrinteazaSupa de vita cu galuste din: apă, zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), carne de vita, ou, gris.
Ingrediente:
- 2 l apă
- zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină)
- circa 500 g carne de vita
Pentru găluşte:
- 1 ou
- 3-4 linguri griş (în funcţie de lingură)
Mod de preparare:
Pui iniţial 2 litri de apă la fiert (completând constant în timpul procesului de fierbere, astfel încât cantitatea de âpă să se menţină).
Cureţi zarzavatul (morcov, pătrunjel, ţelină), iar ţelina o tai pe lungime,-în sferturi. Carnea de vită o tai în cuburi şi o pui la fiert, împreună cu zarzavatul.
Spumezi mereu supa, pentru ca, în final, să fie cât se poate de limpede. Fierbi cu aproximaţie 2 ore. După ce a fiert zarzavatul şi carnea, le scoţi şi le laşi la scurs şi răcit.
Pentru găluşte, baţi foarte bine un ou şi adaugi griş, până în momentul în care totul este o pastă moale, lei cu lingura şi pui în supă, doar în momentul în care aceasla fierbe, amestecând foarte uşor, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Mai laşi pe foc 10 minute.
Supa de vita cu galuste
Pofta buna!