Supa de vita cu galuste

Printeaza

Supa de vita cu galuste din: apă, zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), carne de vita, ou, gris.

Supa_de_vita_cu_galuste

Ingrediente:

  • 2 l apă
  • zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină)
  • circa 500 g carne de vita

Pentru găluşte:

  • 1 ou
  • 3-4 linguri griş (în funcţie de lingură)

Mod de preparare:

Pui iniţial 2 litri de apă la fiert (completând constant în timpul procesului de fierbere, astfel încât cantitatea de âpă să se menţină).

Cureţi zarzavatul (morcov, pătrunjel, ţelină), iar ţelina o tai pe lungime,-în sferturi. Carnea de vită o tai în cuburi şi o pui la fiert, împreună cu zarzavatul.

Spumezi mereu supa, pentru ca, în final, să fie cât se poate de limpede. Fierbi cu aproximaţie 2 ore. După ce a fiert zarzavatul şi carnea, le scoţi şi le laşi la scurs şi răcit.

Pentru găluşte, baţi foarte bine un ou şi adaugi griş, până în momentul în care totul este o pastă moale, lei cu lingura şi pui în supă, doar în momentul în care aceasla fierbe, amestecând foarte uşor, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Mai laşi pe foc 10 minute.

Supa de vita cu galuste

Supa_de_vita_cu_galuste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.