Supa de vita cu taietei de casa
PrinteazaSupa de vita cu taietei de casa
- 1/2 kg rasol de vită sau mânzat
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- sare
- 1 legătură de pătrunjel
Ingrediente tăieţei:
- 1 ou
- aproximativ o cană de făină
- un praf de sare
Mod de preparare:
Speli bine rasolul şi-l pui la fiert în apă rece cu sare pentru 2 ore, dar ai grijă să iei spuma. Cureţi şi legumele, le speli şi le adaugi în zeamă după 1 oră de fiert.
Mod preparare tăieţei:
Din făină, ou şi puţină sare frămânţi un aluat pe care îl laşi 10 minute să se odihnească, apoi întinzi o foaie subţire şi o laşi 15-20 de minute să se usuce.
Tai fâşii subţiri din aluat, fierbi tăieţeii în apă cu sare, după care îi strecori. După ce au fiert carnea şi zarzavatul, strecori supa, adaugi tăieţeii şi o dai deoparte.
Supă de vită cu tăietei de casă
Poftă bună!