Supa de vita in stil asiatic
PrinteazaSupa de vita in stil asiatic din: vrabioara de vita, ulei, sos de soia, otet, susan, ghimbir, usturoi, zahar, ardei, varza, fasole, orez.
- 1 kg vrăbioară, tăiată bucăţi
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingură oţet de mere
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri susan
- 2 cm ghimbir, răzuit
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 linguriţă zahăr tos
- 2 ardei iuti, tocati
- 300 g varză albă, tocată
- 1 legătură ceapa verde, tăiată
- 150 g fasole verde
- 250 g orez basmati, fiert
- 0 mână de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Pune carnea la marinaî cu uleiul, oţetul, sosul de soia, susanul, ghimbirul, usturoiul, zahărul şi ardeiul şi lasă să stea 1 oră cel puţin.
Intr-un vas special – wok – prăjeşte carnea cu marinaîa până când se rumeneşte. Adaugă apă cât să acoperi, micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic 2 ore sau până cănd carnea se pătrunde.
Adaugă orezul şi legumele rămase si încălzeşte complet. Serveşte fierbinte – dacă e necesar diluează cu puţină apă – cu garnitură de orez şi coriandru proaspăt.
Pofta buna!