Supă de zarzavat cu crutoane
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de zarzavat cu crutoane, sfecla, gulie, cartofi, ceapa, telina, ulei, seminte de chimen, frubze de telina, crutoane, sare, piper.
- 1 sfeclă
- 1 gulie
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 telină
- 2 linguri ulei
- 1 lingură seminte de chimen
- 1 leg. frunze de telina
- 500g crutoane de păine prăjită usturoiată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le în rondele, cubuleţe sau felii, după plac. Căliţi ceapa în ulei şi adăugaţi seminţele de chimen, sare şi piper. Când ceapa începe să se îngălbenească, turnaţi-o într-o oală în care fierbe apă 3 litri.
Adăugaţi sfecla şi după 15 minute celelalte zarzavaturi. Fierbeţi la foc potrivit până când toate ingredientele sunt moi. Luaţi vasul de pe foc şi înainte de servire adăugaţi în oală crutoanele.
Pofta buna!