Supă de zarzavat cu găluşte
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: salata verde, arpagic, ulei, patrunjel verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, gris, ou, sare.
- 2 I apă
- 100g salată verde
- 1 lingura arpagic
- 1 linguriţă ulei
- 1 leg.pătrunjel verde
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe
- 5 – 6 lingurite griş
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi zarzavatul, tăiaţi-l în cubuleţe şi căliţi-l în ulei şi puţină apă. Turnaţi deasupra 2l apă caldă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit.
Când legumele s-au înmuiat, puneţi în supă găluştele obţinute din amestecarea oului bătut cu grisul şi cu puţină sare. Adăugaţi sucul de roşii şi verdeaţa tăiată mărunt.
Pofta buna!