Supa de zarzavat cu perisoare din ficat
PrinteazaSupa de zarzavat cu perisoare din ficat din: ceapă, morcovi, pătrunjel, ţelină, sare, oase, untură, ficat de porc sau de pui, pătrunjel verde, chiflă, lapte, ou, pesmet, maghiran, piper măcinat, sare.
Ingrediente:
- 100 g ceapă
- 150 g morcovi
- 100 g pătrunjel
- 50 g ţelină
- 1 linguriţă de sare
- 300 g oase
- 1 lingură de untură
Pentru perişoare:
- 100 g ficat de porc sau de pui
- jumătate de ceapă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 linguriţă rasă de untură
- 1/2 bucată chiflă
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1 linguriţă de pesmet
- 1 linguriţă de maghiran
- 1/2 linguriţă (pentru cafea) de piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Chifla se în lapte. Ficatul se macină de mai multe ori. Ceapa tăiată foarte mărunt se prăjeşte în untură, se adaugă pătrunjelul mărunţit, sarea, piperul şi se condimentează cu maghiran.
Totul se amestecă cu un ou şi cu o lingură de pesmet. Se formează perişoare cu o lingură umedă sau cu mâna umezită şi se fierb în supa pregătită.
Oasele se pun la fiert în 800 ml apă rece, cu puţină sare. în untură se căleşte ceapa tăiată mărunt morcovii tăiaţi felii subţiri, pătrunjelul, ţelina, gulia şi mazărea congelată.
Se condimentează cu sare şi piper, se adqugă zeama de pe carnea fiartă. Se fierb împreună.
Pofta buna!