Supa de zarzavat cu smantana
PrinteazaSupa de zarzavat cu smantana din: apa, morcov, patrunjel, fasole, cartofi, rosii, faina, unt, marar, smantana, marar.
- 3 l apă
- 1 morcov mic
- 1 pătrunjel mic
- 1 mînă de fasole verde
- 2 cartofi
- 3-4 roşii
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat
- 1/2 pahar smîntînă
- sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele, cartofii cuburi. După ce dau cîteva clocote, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, scuturate de sămînţă, tăiate bucăţi mici şi sarea.
Se face un rîntaş din făină cu unt şi se adaugă la supă, amestecînd încet. Se pune mărarul şi pătrunjelul tocat şi se lasă să mai fiarbă încet, acoperită, cîteva minute.
Se drege în farfurie cu cîte o lingură de smîntînă.
Pofta buna!