Supă de zarzavat (varianta)
PrinteazaSupă de zarzavat
- 2 1 apă
- 2 morcovi
- 250 g mazăre verde
- 250 g bob verde
- 1 ceapă
- 50 g arpagic
- 2 leg pătrunjei
- 1 ţelină
- 2 salate (lăptuci)
- 100—150 g unt
- sare
- piper
- nucşoară
- 1 cuişoară
Mod de preparare:
Tăiem mărunt morcovul, pătrunjelul, ceapa, arpagicul şi ţelina. Le rumenim în unt. Umplem cu apă zarzavatul prăjit îl punem la fiert.
După ce am luat spuma, adăugăm mazărea verde, bobul, salata, sarea şi mirodeniile, şi lăsăm să fiarbă 3 ore la foc moale.
Trecem supa printr-o strecurătoare deasă şi adăugăm zarzavat tăiat mărunt, fiert separat, sau fidea, orez, macaroane etc. fierte separat.
Poftă bună!
O supa usoara si buna.