Supa deasa de conopida
PrinteazaSupa deasa de conopida
- 3 l apă
- 1 conopidă frumoasă
- 1/2 lingură unt
- 1 lingură făină
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi se sting cu 2-3 ceşti de apă.
Se trece conopida prin sită, se amestecă cu sosul de făină, se subţiază cu zeama în care a fiert conopida şi se lasă să mai fiarbă pe foc mic.
Din când în când se ia cu o lingură pieliţa pe care o formează untul ridicat la suprafaţă.
Când este gata, se drege cu un gălbenuş bătut cu două linguri de smântână şi se adaugă buchetele de conopidă fiartă.
Pofta buna!
O fi buna?