Supa deasa de conopida

Printeaza

Supa deasa de conopida 

Ingrediente:Supa deasa de conopida

  • 3 l apă
  • 1 conopidă frumoasă
  • 1/2 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi se sting cu 2-3 ceşti de apă.

Se trece conopida prin sită, se amestecă cu sosul de făină, se subţiază cu zeama în care a fiert conopida şi se lasă să mai fiarbă pe foc mic.

Din când în când se ia cu o lingură pieliţa pe care o formează untul ridicat la suprafaţă.

Când este gata, se drege cu un gălbenuş bătut cu două linguri de smântână şi se adaugă buchetele de conopidă fiartă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O fi buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.