Supa deasa de grau dur si cartofi
PrinteazaO reteta gustoasa de supa deasa de grau dur si cartofi din: grau dur, cartofi albi, ceapa, dovlecei, patrunjel, spanac, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 150 g grâu dur
- 3 cartofi albi mari
- 1 ceapă albă mică
- 2 dovlecei
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 1 legătură mică de spanac tânăr
- 1 căţel de usturoi
- 1 l supă de legume
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi puneţi-l să se călească într-o oală cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline; aruncaţi-l, puneţi ceapa curăţată şi tocată şi căliţi-o să-şi lase aroma 4 minute. Turnaţi în oală supa fierbinte, daţi-o în clocot, adăugaţi grâul şi fierbeţi-l 30 de minute.
Intre timp, pregătiţi zarzavaturile: curăţaţi cartofii, tăiaţi-i bucăţi nu prea mici, tăiaţi capetele dovleceilor şi feliaţi-i pe lung, spălaţi şi scurgeţi spanacul.
După ce au trecut cele 30 de minute, adăugaţi în oală toate zarzavaturile şi, dacă supa vi se pare prea scăzută, adăugaţi zeamă de supă cu puţină apă caldă. Potriviţi de sare şi mai fierbeţi alte 30 de minute.
Stingeţi focul, condimentaţi cu piper proaspăt măcinat şi stropiţi cu un fir de ulei extravirgin de măsline. Amestecaţi bine totul şi serviţi fierbinte, în farfurii adânci, cu pătrunjel tocat presărat deasupra.
Poftă bună!