Supa deasa de grau dur
PrinteazaO reteta simpla de supa deasa de grau dur din: grau dur, andive, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, praf de ardei rosu, pecorino, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 150 g grâu dur
- 600 g andive
- 2 cartofi
- 2-3 roşii
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- praf de ardei roşu, iute
- pecorino
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Clătiţi bine grâul sub un jet de apă rece şi fierbeţi-l într-o oală cu multă apă cu sare timp de 40 de minute. Stingeţi focul şi aşteptaţi 10 minute înainte să-l strecuraţi.
Intre timp, curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le; spălaţi şi curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe. Spălaţi, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi cubuleţe roşiile. Spălaţi şi curăţaţi andivele şi tăiaţi-le fâşioare cam de 2 cm lăţime.
Intr-o altă cratiţă, căliţi în ulei extravirgin de măsline usturoiul şi ceapa tocate, adăugaţi cubuleţele de cartofi, amestecaţi, iar după 10 minute puneţi şi bucăţelele de roşii, daţi gust cu puţin ardei iute şi adăugaţi andivele tăiate fideluţă şi amestecaţi din nou.
Turnaţi în cratiţă 1 l de apă caldă şi fierbeţi preparatul 20 de minute, încorporaţi grâul şi mai fierbeţi 10 minute. Stingeţi focul, acoperiţi şi lăsaţi să se odihnească 2 minute.
Puneţi supa în farfurii adânci individuale, ornaţi-o cu pecorino tăiat foiţe şi condimentaţi cu piper negru proaspăt măcinat. Serviţi fierbinte.
Supa deasa de grau dur
Poftă bună!